Litt Sophie | 3-6-9-metoden
08.02.2021

3-6-9-metoden

Jeg får ofte spørsmål fra følgere som befinner seg i krevende situasjoner, hvor man har en drøm man så gjerne vil nå, men fordommer fra andre skremmer deg.

La oss si at du bor på et lite sted, og føler at alle har en mening om tingene du gjør, og at du derfor ikke klarer å leve livet som føles autentisk for deg. Samme om lidenskapen din er poledancing eller søppeltømming, kommentarene kommer, og det blir vanskelig å "stå i det". Det er fort gjort å tvile på sine egne valg når ingen ser ut til å forstå dem, vi er flokkdyr og opptatt av å bli akseptert. I get it! Jeg har en god del erfaring med nettopp det, å måtte grave i dypet av meg selv for å finne svaret på det viktige spørsmålet:

Hvorfor.

Og da mener jeg ikke "hvorfor liker ikke alle mennesker meg og hvorfor forstår ikke alle hvorfor jeg gjør?" for la oss være ærlige.. Det er å stille for høye krav til våre medmennesker. Forstår du hvorfor andre gjør som de gjør, til enhver tid? Nettopp. Du gjør selvsagt ikke det, for vi er alle forskjellige. Det er for mye å forlange at alle skal forstå deg, så det kan man bare gi opp med en gang.

.. Dette er ting jeg virkelig har forstått av å lese månedens bok "å snakke med fremmede".

Nei, jeg snakker om hvorfor du brenner for, eller blir dratt mot den ene tingen som gjør at du får kritikk. Hva er ditt hvorfor? For meg er det kicket av å snakke med dere til langt på natt i innboks. For meg er det kicket av å se dere streke under setninger i en bok jeg har skrevet, fordi jeg vet at ord som har vært vondt for meg å skrive, på en eller annen måte betyr noe for noen andre.

Det er de spørsmålene jeg prøver å zoome inn på når ting står på som verst. Da jeg ble skjelt ut foran hele Norge (eller, alle de gangene det har skjedd) har jeg prøvd å finne en slags styrke inni meg, som styrer meg tilbake på hvorfor det er riktig av meg å fortsette. Hvorfor jeg brenner for det jeg gjør. Hva jeg VET er sannheten, om forholdet jeg har med dere.

En fin øvelse for å alltid hente seg tilbake inn til sin sanne intensjon er å skrive dagbok. Dette er metoden jeg benytter meg av, som utgjør en STOR forskjell i mitt liv:

3-6-9 metoden

Sett deg ned å finn ut hva som er aller viktigst for deg i livet akkurat nå. Er det å komme nærmere kjæresten din? Er det å være en bedre venn? Er det å prestere på jobben? La oss si at det er førstenevnte, da kan du skrive følgende setning (eksempel):

"Jeg elsker kjæresten min, han gjør meg glad. Jeg skal vise han for mye jeg elsker han ved å være respektfull, gi tid, gi kjærlighet, og forholdet vårt vil blomstre til sitt fulle potensiale".

Altså - skriv hva du har, og hva du skal bidra med, og hva det vil føre til.

Om situasjonen handlet om jobb, kunne du ha skrevet;

"Jeg kan gjøre fantastiske ting for arbeidsplassen min. Jeg skal fortsette å prestere, vise mitt fulle potensiale, og muligheter vil komme min vei".

Du skjønner greia?

Du skal skrive samme setning tre ganger på morgenen, tre ganger midt på dagen, og tre ganger på kvelden i 21 dager. Deretter kan du bytte setning om du ønsker.

Håper du benytter deg av utfordringen, og at du liker månedens bok, "å snakke med fremmede". Det er nok den tyngste boka vi har gitt ut så langt, men jeg synes absolutt den er helt fantastisk og bringer med seg mye visdom. Enjoy! <3

Arkiv

Skjermbilde 2021 07 05 kl 23 23 08
12.07.2021

Sommerhilsen fra Marie Aubert

Les mer
Skjermbilde 2021 07 05 kl 23 21 38
30.06.2021

Litt Kjent med Marie Aubert

Les mer
IMG 3001
11.06.2021

Litt Kjent med Maria Kjos Fonn

Les mer