Litt Sophie | Boktips fra meg til deg
02.06.2021

Boktips fra meg til deg

På Norli i Universitetsgata, rett nedenfor slottsparken i Oslo, jobber det en mann. Ikke hvilken som helst mann, vil jeg tørre å påstå.


For to år siden skulle jeg ha signering av boken min "elsk meg", dette var ikke en signering hvor jeg fikk møte følgerne mine, men en signering hvor jeg satt på et bakrom og bladde opp den ene boken etter den andre, åpnet første siden, skrev signaturen min så fint jeg bare klarte, og gikk videre til neste bok. Da kom denne mannen inn. Kim, som han heter. Han jobbet i butikken, men ikke "på gulvet", men på bakrommet og med logistikken. Han tilbydde seg å hjelpe meg med å få litt organisering i denne signeringen, noe jeg selvsagt takket ja til. Og, da kom vi i prat. Det viste seg at han haddeakkurat lik smak som meg på bøker. Helt prikk lik. Det var som å møte noen som har sett den samme tv-serien som deg på repeat, noen som er obsessed med den samme rare sangen fra år 2001, noen som deler en interesse "ingen andre" har. Og så var han der, plutselig.

Det var han som anbefalte meg "Nora eller brenn Oslo brenn", som vi allerede har hatt i Litt Sophie.Og det var også starten på et nytt rituale. For selv om Kim ikke jobber i selve butikken, spør jeg alltid etter han når jeg drar til Norli i universitetsgata. Og da kommer han, ut fra kontoret sitt, med en hel liste av bøker han tror jeg vil like. Slik kan vi gå rundt lenge i butikken, med en stabel av bøker, og en hel haug av ting å prate om.

Det er helt umulig å stoppe når jeg først har begynt å handle bøker med Kim ved min side. Så, her er alle bøkene han tipset meg om sist. Jeg har ikke fått startet på noen av dem, men jeg er sikker på at jeg vil elske dem alle.
Om du er i Oslo i sommer, anbefaler jeg deg å spørre etter Kim. Og om du ikke har mulighet så pløyer likevel jeg igjennom disse bøkene for deg. Og de beste av dem? Vel, de får du jo i Litt

- Play it Lays / Joan Didion

- Prozac Nation / Elisabeth Wurtzel

- Luster / Raven Leilani

- Tour de Chambre / Tine Høeg

- Exciting times / Naoise Dolan

- Jente Kvinne Annet / Bernardine Evaristo

- Mine Venner / Monica Isakstusen

- Sorrow and Bliss / Meg Mason

- Queenie / Candice Carty Williams

- Such a fun age / Kiley Reid

- To be a Man / Nicole Kraus

- Samlede Verker/ Lydia Sandgren

Sophie <3

Arkiv

Skjermbilde 2021 07 05 kl 23 23 08
12.07.2021

Sommerhilsen fra Marie Aubert

Les mer
Skjermbilde 2021 07 05 kl 23 21 38
30.06.2021

Litt Kjent med Marie Aubert

Les mer
IMG 3001
11.06.2021

Litt Kjent med Maria Kjos Fonn

Les mer