Litt Sophie | Harstad, TV-team og Tenk Enkelt
29.04.2021

Harstad, TV-team og Tenk Enkelt

I 8 år har jeg filmet livet mitt nå, det er sprøtt å tenke på. Og jeg har dokumentert det enda lengre, via min egen blogg. Likevel har jeg funnet ut at det kun er i bøker jeg virkelig klarer å uttrykke meg - det har blitt sånn etterhvert. Det er det eneste stedet hvor jeg er hundre prosent meg selv. Jeg håper jeg klarer å gi slipp i hverdagen, på samme måte som jeg klarer å "gi slipp" når jeg skriver.

Jeg reiste hjem til Harstad forrige uke, men bare for et par dager. TV2 ønsket å filme meg der, og siden jobbreiser er mindre "sett ned på" var det deilig å ha en unnskyldning. Da det var påske reiste jeg ikke hjem selv om de fleste jeg kjenner gjorde det, men man må tenke litt annerledes som offentlig person. Ting man gjør blir forstørret, på ett vis.

Det var uansett deilig å komme hjem, og jeg fikk ro i kroppen - til tross for at et TV-team var på slep. I 8 år har jeg filmet livet mitt nå, det er sprøtt å tenke på. Og jeg har dokumentert det enda lengre, via min egen blogg. Likevel har jeg funnet ut at det kun er i bøker jeg virkelig klarer å uttrykke meg - det har blitt sånn etterhvert. Det er det eneste stedet hvor jeg er hundre prosent meg selv. Jeg håper jeg klarer å gi slipp i hverdagen, på samme måte som jeg klarer å "gi slipp" når jeg skriver.

Månedens bok er Carina Carl - Tenk Enkelt. Jeg hadde med meg boken hjem til nord, og selv om jeg har lest den flere ganger tidligere var det noe annet å lese den nå. Den er jo tross alt en del av bokklubben, så det var en "klype seg i armen"-opplevelse. Carina Carl har jeg møtt i forbifarten, men hun kjenner samboeren min Kasper bedre. En fantastisk dame. På flyreisen leste jeg halve boken og noterte som en gal, jeg boblet over av ting jeg ville prate om da jeg møtte Karine (min fantastiske assistent) på flyplassen. "Denne MÅ du lese" sa jeg, og så hadde jeg høytlesing for henne senere, uansett hvor kleint det høres ut. Vi hadde mye å diskutere og boken var midt i blinken for oss begge, og hvor vi befinner oss i livet.

Det viktigste månedens bok har lært meg er å ha fokus på verdiene dine. DINE verdier. Ikke hva du tror andre forventer av deg. De fleste går igjennom livet uten å egentlig reflektere over hvilke verdier man har - jeg personlig har blitt dyttet inn i disse tankene fordi jeg fikk stempelet "forbilde" i så ung alder. Etter å ha ramlet mye, og navigert helt feil, vet jeg nå at min aller viktigste verdi er å leve et autentisk liv, hvor jeg er meg selv uansett hva det måtte innebære. Uansett om samfunnet ikke ser på det som riktig, eller et såkalt "forbilde". Og bøker som Tenk Enkelt hjelper meg å ha tro på meg selv.

Enten du er medlem eller ei, så håper jeg du vil lese denne boken.

Og, til du som er medlem - forrige uke hadde vi vårt første online-event, og det var skikkelig hyggelig. Tusen hjertelig takk til alle som deltok, jeg ser frem til å gjøre det enda en gang om ikke veldig lenge. Mer informasjon kommer.


Klem Sophie <3

Arkiv

Skjermbilde 2021 07 05 kl 23 23 08
12.07.2021

Sommerhilsen fra Marie Aubert

Les mer
Skjermbilde 2021 07 05 kl 23 21 38
30.06.2021

Litt Kjent med Marie Aubert

Les mer
IMG 3001
11.06.2021

Litt Kjent med Maria Kjos Fonn

Les mer