Litt Sophie | Hva er Litt Sophie?
16.06.2020

Hva er Litt Sophie?

Som medlem i Litt Sophie kommer jeg ikke til å bare gi deg litt av meg, men egentlig alt av meg.

Å lese bøker er en rar greie.

Jeg mener, du sitter i time etter time og stirrer ned på noe papir, og når du lukker siste side har du lært noe. Følt noe. Tatt med deg noe. Kanskje endret deg litt, eller kanskje du endrer deg totalt. Kanskje blomstrer det opp en trang i deg til å fortelle noen hva du har opplevd, uten at du egentlig har forflyttet deg fra sofaen.

Dette er riktignok kun om du leser en god bok.

Om ikke, kan du åpne første side, ordene stokker seg om, du klarer ikke å henge med, du leser samme setning ti ganger og lurer på hva du egentlig holder på med. Bortkasta tid. Bøker var visst ikke noe for deg. Netflix kaller.

Nettopp derfor ønsket jeg å starte en bokklubb. Jeg er en sånn type jente som faller av på første side om boka ikke fenger meg. Jeg klarer ikke komplisert språk, tunge setninger og jeg klarer i alle fall ikke å kaste bort tiden min. Likevel elsker jeg bøker, - fordi jeg gjør masse research, har funnet frem til gode forfattere, sjangere og skjulte perler. Jeg tror lesing er for alle. Men ikke alle vet hvor man skal begynne.

Å lese bøker er en rar greie. Og jeg vet ikke hvem jeg ville ha vært uten.

Bøkene har gjort meg til et kulere menneske – det er egentlig din eneste sjanse til å være noen andre, for en liten stund. Du dukker inn under huden på noen, lever deg inn i deres problemer og gleder. Det har gjort meg mer empatisk, mer forståelsesfull.

Bøker har hjulpet meg igjennom kjærlighetssorg. Uansett hva du føler på, så finnes det en bok om noen som har gått igjennom det samme som deg, som klarer å beskrive ting du selv ikke ante det fantes ord for. Men når du leser det, går det opp et lys for deg og du tenker «selvsagt, det er jo akkurat slik det er».

Bøker har også hjulpet meg enormt når det kommer til mine egne usikkerheter, psykiske problemer, ensomhet og angst. Uansett hva du er redd for, så finnes det noen som er redd for akkurat det samme, som har funnet en måte å jobbe seg igjennom det på, og som har skrevet en bok – som laget for deg. Det er en fantastisk følelse.

Jeg har ledd med bøker. Jeg har grått. Jeg har tatt notater, fått sommerfugler i magen og frysninger. Og likevel er jeg en rastløs person som blir fort lei, som ikke klarer å holde oppmerksomheten på noe i mer enn ti minutter, og som har lukket flere bøker på side 1 enn jeg kan telle. Men nå vet jeg hvor jeg skal lete. Jeg vet om de beste bøkene, som samtidig er lettleste, og fulle av følelser. Da blir jeg slukt inn i det, og følelsene oppstår.

Som medlem i Litt Sophie kommer jeg ikke til å bare gi deg litt av meg, men egentlig alt av meg. Hver måned vil du få tilsendt en bok i posten, plukket ut av meg, så leser vi den samtidig. Jeg vil dele notater med deg, tanker med deg, og hvorfor jeg tror boken vil være viktig for deg.

Jeg ønsker også at Litt Sophie skal bli et fristed for deg. Det vil bli arrangert små eventer og kvelder hvor vi møtes i små grupper, diskuterer bøkene, kanskje spiser noe godt og drikker noen glass vin. Eller brus. Eller kaffe. Hva enn. Slik kan du bli kjent med folk du vanligvis kanskje aldri ville ha snakket med, men du slipper å bekymre deg for å «ikke ha noe å snakke om». Vi har jo tross alt bøkene – og utifra det, kommer det mange fine samtaler.

Jeg gleder meg til å bli kjent med deg. Og jeg gleder meg så mye til å lese sammen med deg!

Stor klem, Sophie Elise

Arkiv

Skjermbilde 2021 07 05 kl 23 23 08
12.07.2021

Sommerhilsen fra Marie Aubert

Les mer
Skjermbilde 2021 07 05 kl 23 21 38
30.06.2021

Litt Kjent med Marie Aubert

Les mer
IMG 3001
11.06.2021

Litt Kjent med Maria Kjos Fonn

Les mer