Litt Sophie | Masse på hjertet.
21.09.2020

Masse på hjertet.

Jeg har drevet med sosiale medier i over ti år, hele mitt voksne liv og halvparten av tenårene, og likevel har jeg aldri følt meg så trygg på noen plattform som jeg gjør her. Når jeg skriver til deg i bokklubben, eller dere på instagram, føler jeg at jeg kan være meg selv. Tusen takk for det! 

Jeg har masse på hjertet, så la oss bare kjøre på:

Boktips. Denne uken vil dere alle motta en ny bok, "hvor lenge varer vi" av Mari Andreassen. Jeg anbefaler selvsagt å starte høsten med denne, men om noen av dere er på utkikk etter en annen type bok, mer spesifikt selvhjelp, kan jeg anbefale Sadhguru - Inner Engineering. Den skal finnes på norsk også, men jeg er veldig glad i å lese bøker på originalspråket hvis mulig. Mange av dere spør meg om tips på selvhjelpsbøker, jeg personlig er også veldig glad i denne kategorien, så jeg kan glede dere med at det vil komme mye sånt fremover. De bøkene skaper ofte interessante samtaler med folk man kjenner også!

Big news. Boken min vil ikke bli utgitt i bokklubben. Utgivelsen er i slutten av oktober, og da har nettopp en annen, herlig selvhjelpsbok havnet i postkassen deres (selv om jeg selvsagt håper dere vil lese min bok også, hehe). Men! Opp mot jul får dere en helt annen bok, som er skrevet av meg. En diktsamling! Den vil ikke bli gitt ut noen andre steder, og kommer KUN til medlemmer av bokklubben. Det er så vilt! Boken er veldig liten og kort, men kommer til å være en fin ekstra-bok å gi til dere.

Forhold. For tre uker siden flyttet kjæresten min ut. Jeg gruet meg mest til selve dagen han skulle dra - jeg så for meg en depressiv seanse hvor han pakket ned klær og bøker, og jeg ble stående igjen med et halvtomt skap (som OM han har nok klær til å dekke halve klesskapet mitt, men hjernen min er dramatisk!), ingen å småprate med, stryke over ryggen, våkne opp sammen med. Det er rart at man gang på gang lager et scenario i hodet sitt, stresser over en innbilt fremtid, og når alt kommer til alt går det helt fint. Det ble ikke noen dramatisk avskjed - jeg merket ikke at han pakket engang. Vi dro på en hytte noen dager først, og jeg kom hjem hit, uten han. Egentlig har det nesten vært litt fint, og jeg kjenner på masse sommerfugler i magen.

Bokklubben. Corona er så klart veldig leit, rart og ubegripelig på mange måter, og den sektoren av mitt arbeid det har rammet hardest er faktisk bokklubben. Planen vår var fra start å ha masse eventer med dere, rundt omkring i hele landet slik at vi skal bli bedre kjent. Jeg hadde gledet meg så mye til å diskutere bøker med dere, plassere ansikt på alle de som sitter rundt omkring i landet og leser de samme tekstene som meg, samtidig. Dette kommer selvsagt til å skje lengre ned på veien (helsa først!), men enn så lenge jobber jeg hardt med å finne en teknisk løsning slik at vi kan ha møter online. Det verste hadde jo vært om vi satt midt i en samtale og så hopper dekningen frem og tilbake, haha. Jeg gleder meg til vi alle skal finne frem hvert vårt glass med vin (om ønskelig), sette seg ned på et stille sted i huset, og så snakker vi bøker! Jeg ser for meg å gjøre det i puljer slik at vi ikke er flere hundre samtidig, men at vi er maks 10 stk om gangen så får vi blitt ordentlig kjent.

Skriving. Nå er jeg akkurat ferdig med såkalt "ombrekk" av min tredje bok. Det vil si, all teksten er skrevet, nå gjenstår det bare å flytte på kapitler, se om det er noe jeg ønsker å fjerne, kanskje legge til noe.. Denne delen av prosessen er den minst krevende, for nå er i det minste den delen av å vrenge sjelen sin overstått. Helt ærlig, jeg føler meg hundre kilo lettere allerede, som om jeg har hatt konstant eksamen i flere måneder og nå er det endelig, i alle fall nesten, overstått. (Det skumleste venter riktignok - anmeldelser, og hva dere synes om konseptet).

Mitt beste skrivetips er, start på slutten. Vit hvor du skal, og jobb deg bakover. Når du leser er det også lurt å reflektere over "hvorfor liker jeg akkurat dette så godt, hva er det med denne måten å skrive på som tiltaler meg?". Da kommer vi tilbake til mitt evige tips: noter samtidig som du leser! Det får du SÅ mye igjen for.

Gleder meg til å gå inn i høsten med dere. Nå skal jeg derimot dra for å se Tenet på kino, av min favorittregissør Christopher Nolan. Fikk akkurat vite at den er spilt inn i Oslo, wow!

Arkiv

Skjermbilde 2021 07 05 kl 23 23 08
12.07.2021

Sommerhilsen fra Marie Aubert

Les mer
Skjermbilde 2021 07 05 kl 23 21 38
30.06.2021

Litt Kjent med Marie Aubert

Les mer
IMG 3001
11.06.2021

Litt Kjent med Maria Kjos Fonn

Les mer