Litt Sophie | Nytt år!
11.01.2021

Nytt år!

Her kommer mine mål for året som kommer. Det er visse ting vi ikke kan kontrollere, som en pandemi, restriksjoner etc. Men, slik er det vel alltid - med ting man ikke kan kontrollere, altså.

Jeg husker så godt et bilde pappa har tatt av meg og søsteren min på julaften, mest sannsynlig var jeg rundt 12 år gammel, på vei inn i puberteten, med hormoner som prøvende hadde begynt å ta plass i kroppen min. Jeg har pyntet meg, på min egen måte, med en Hello Kitty-topp. Jeg sitter bak søsteren min i bildet, men blitzen treffer meg likevel hardt i ansiktet. Håret er tynt og tupert. Huden er vinterblek. Kroppspråket mitt er rastløst, blikket er tomt.

Dette er 15 år siden, og likevel har hver eneste jul vært tilnærmet lik. Det tuperte håret har blitt dempet, og brunfargen har tatt seg opp (hello, glöd), men likevel har jeg vært sint hver eneste jul. Sint, irritert, trist, tom, ett eller annet, av årsaker jeg ikke helt har klart å finne ut av selv. Vonde følelser som hadde bygd seg opp igjennom et helt år, som endelig fikk utløp på den dagen alt skal være perfekt, kanskje?

Jeg ble så utrolig lei av at hver jul skulle føles slik. Og, uansett hvor teit det er, så bestemte jeg meg for at denne julen skulle bli annerledes. Hver gang jeg holdte på å forsvinne inn i meg selv og negative tankemønster, tok jeg meg selv i det. "Hva holder jeg egentlig på med nå?". Hele julen 2020 ble en aktiv indre kamp, men aller mest en reise, i å bryte et mønster som har vart alt for lenge. Det resulterte i en fin og givende jul, med familien, hvor jeg faktisk følte meg tilstedeværende og ikke lei meg. Det er jeg takknemlig for. Var den perfekt? Nei. Men det var likevel den beste julen på lenge.

Jeg rundet året av på Storfjord Hotel sammen med Kasper. Forholdet vårt har hatt opp og nedturer som alle andre, og kanskje mest ned de siste månedene. Vi brukte tiden der godt på å snakke igjennom alt, finne ut hvordan vi vil være som par, og fra hverandre. Nå er forholdet vårt bedre enn det noen sinne har vært, og jeg kan dermed si at jeg starter 2021 på best mulig vis.

Her kommer mine mål for året som kommer. Det er visse ting vi ikke kan kontrollere, som en pandemi, restriksjoner etc. Men, slik er det vel alltid - med ting man ikke kan kontrollere, altså.

  • Bli flinkere på å kutte mennesker ut av livet mitt som tar energi, istedenfor å gi. Det betyr ikke at de man kutter ut er dårlige mennesker, men man passer ikke nødvendigvis sammen som venner.
  • Trene! Jeg falt heeeeelt bort fra treningen under julen, den ønsker jeg virkelig å ta opp igjen nå.
  • Bli flinkere på å ta fri uten å bli stresset for det! Er det noe 2020 lærte meg, så er det at når alt kommer til alt er helsen, familien og de man er glad i aller viktigst. Karriere og penger kommer _aldri_ til å være viktigere.
  • Lese hver eneste dag! Nytt for året er at jeg ønsker å starte dagen med en bok også. Stå opp 30 minutter tidligere, og få lest noen sider før dagen starter. Jeg har gjort det den siste uken, og herregud så bra det har vært! I dag morges skrudde jeg på lyset, strakk meg etter boken jeg holder på med (som kommer i bokklubben senere), og lot meg selv våkne samtidig som jeg leste. Det har preget hele dagen min, og jeg føler meg glad og inspirert. <3


Vi har forresten oppstartsmøte med bokklubben neste uke, og det gleder jeg meg til. Da skal vi planlegge aktiviteter, bøker og gaver for 2021. Gaven som kommer i januar VET jeg dere kommer til å digge, og spoiler-alert; den kommer til å gi både deg, vennene dine, partneren din eller familien noe å gjøre sammen, som har vært gull verdt for meg! <3 Klem


Arkiv

Skjermbilde 2021 07 05 kl 23 23 08
12.07.2021

Sommerhilsen fra Marie Aubert

Les mer
Skjermbilde 2021 07 05 kl 23 21 38
30.06.2021

Litt Kjent med Marie Aubert

Les mer
IMG 3001
11.06.2021

Litt Kjent med Maria Kjos Fonn

Les mer