Litt Sophie | Å snakke med fremmede

Månedens bok

Litt Sophie bokomslag jan 2021
Å snakke med fremmede
av Malcom Gladwell
Jeg vil faktisk gå så langt som å kalle denne boken en «once in a lifetime»-leseropplevelse.
Malcolm gladwell

Å snakke med fremmede

Du vet når du føler deg litt smartere og bedre etter å ha lest en bok? Dette er en sånn bok.

For meg som har blitt mye dømt har det vært fort gjort å tenke at jeg ikke dømmer andre, men selvsagt gjør jeg jo det. Alt fra en sur person på butikken, til en utålmodig nabo, en litt for pratsom sidepassasjer på flyet. Det er umulig å unngå for "det er jo bare sånn man er" har jeg alltid tenkt, men samtidig er det helt forjævlig å tenke på at andre kanskje dømmer meg.

I Å snakke med fremmede lærer den kritikerroste forfatteren og journalisten Malcom Gladwell oss å lese andre mennesker. Dette gjør han gjennom eksempler vi alle kjenner til - som Amanda Knox-saken og Hitlers vei til makten - til mer hverdagslige situasjoner, slik som møter med mennesker på butikken. Han tar også opp store temaer som rasisme, selvmord, alkoholisme og fremmedfrykt. Alt er skrevet på en lett og engasjerende måte. Jeg har lest boken tre ganger og føler jeg lærer noe nytt hver gang.

Denne boken kommer til å provosere frem tanker i deg, og jeg lover at du kommer til å ha spennende samtaler om den etterpå! Også med folk som ikke har lest den (men som burde lese den!).

“Jeg tror faktisk jeg ble et bedre medmenneske av å lese denne boken, og det beste av alt - det fjernet litt av min sosiale angst også, for det fikk meg til å forstå situasjoner jeg ellers tenker på som ubehagelige.”
Signatur

Om Malcom Gladwell

Malcolm Gladwell (f. 1963) er en engelsk-canadisk journalist, forfatter og foredragsholder. Han startet sin karriere som skribent i The New Yorker, og har på 2000-tallet utgitt en rekke bøker som har vakt internasjonal oppsikt. Alle hans bøker har ligget på New York Times bestselgerliste, og i 2005 utropte Time ham til en av verdens 100 mest innflytelsesrike personer. Med Vippepunktet etablerte Gladwell seg som en av sin generasjons beste og mest originale formidlere av forskning på sosial adferd og samfunnspsykologi. Forfatteren bor og arbeider i New York.

Populære bøker
  • Vippepunktet
  • Blink
  • Utbrytere
  • David & Goliat