Litt Sophie | Heroin Chic

Månedens bok

Litt Sophie bokomslag mai2021
Heroin Chic
av Maria Kjos Fonn
Jeg personlig kan kjenne meg igjen i mørket boken beskriver.

Heroin Chic

Heroin chic er en fantastisk bok, som jeg leste for bare noen måneder siden. Jeg slukte boken fra perm til perm og satt igjen med en vond følelse i hjertet. Men likevel med en sterk trang til å tipse andre om boken. Det tok ikke lang tid før jeg satte i gang prosessen med å hente den inn til Litt Sophie fordi jeg følte at dette var en bok dere medlemmene i bokklubben bare MÅTTE få lese.

Elise kommer fra et musikalsk hjem på Uranienborg. Alt er tilsynelatende trygt, likevel vil hun bort hjemmefra. Hun vil være vektløs, ikke sette spor. Hun prøver alt. Askese, overskridelser, for lite for mye. Så sitter det. Rusen som gir henne alt hun har ønsket seg - nemlig ingenting. Å fade ut, bli nummen.

Heroin chic er en roman om et sosialt fall uten noen klar årsak. Om en lidelse som ikke er skitnet til av ytre omstendigheter. Den er nok i seg selv. Grunnstoffet.

Jeg er utrolig stolt av å få dele denne boken av Maria Kjos Fonn med bokklubbens medlemmer.

Boken er rå og brutal, og det gjør til tider vondt å lese den. Men det er en bok dere aldri vil glemme!

“Jeg tenkte nå skjer det, at alt fløt, alle grenser var borte, nå ville han se meg, alt ville komme fram.”

Om Maria Kjos Fonn

Maria Kjos Fonn (f. 1990) ble nominert til Tarjei Vesaas' debutantpris og mottok Aschehougs debutantstipend for novellesamlingen Dette har jeg aldri fortalt til noen i 2014.

Romanen Kinderwhore kom ut høsten 2018. Den fikk strålende kritikker, er oversatt til flere språk og ble blant annet nominert til Brageprisen og P2-lytternes romanpris. I 2020 kom Heroin chic, flere anmeldere utropte romanen til en av årets viktigste romaner. Den er også nominert til P2-lytternes romanpris og Natt & Dags Osloprisen. Maria Kjos Fonn har mottatt Tanums kvinnestipend og Mads Wiel Nygaards legat for sitt forfatterskap.

Populære bøker
  • Kinderwhore
  • Heroin Chick