🚧 Litt Sophie | Historie om et ekteskap

Månedens bok

Litt Sophie bokomslag nov 2020
Historie om et ekteskap
av Geir Gulliksen
Noe av det fineste en bok kan gjøre, er å få deg til å reflektere over ditt eget liv. Det gjør denne boken – og mer til!

Historie om et ekteskap

Hvor trygg er du egentlig på at den du elsker alltid kommer til å bli hos deg, selv om dere har lovet å være med hverandre?

Historie om et ekteskap av Geir Gulliksen er helt fantastisk! Som alle bøker i bokklubben er den lettlest, men likevel klarer den å beskrive dynamikken i et forhold som virker trygt og etablert så godt. For, hvor trygg er du egentlig på at den du elsker alltid kommer til å bli hos deg, selv om dere har lovet å være med hverandre?

Konseptet er enkelt; Boken er skrevet fra Johns perspektiv, han er sammen med Timmy. De har hus, to barn, og lever godt sammen. Helt til Harald kommer inn på banen. At han legger an på Timmy, synes de begge er ganske spennende i starten. De er jo tross alt så trygge på hverandre, at litt flørting med en kollega ikke kan skade. Man skjønner hvor ting er på vei, det blir avslørt allerede de første sidene, men likevel er boken spennende å lese fordi sitatene er så gode.

Her kommer noen av mine favoritter:

Hele side 42 er magisk: «Overalt finnes mennesker som kunne funnet hverandre, og som ikke gjør det". Hvor sant er ikke det? Du møter en fremmed på bussen, det kunne ha vært din livs kjærlighet, men så bare passerer man hverandre. Hver dag, hele tiden. Og likevel forventer man at den ene du sovner med hver kveld, aldri skal finne en annen.»

Side 21: «Den hun var sammen med meg, finnes uansett ikke lenger. Den jeg var sammen med henne, finnes heller iķke. En gang fantes vi, vi levde sammen, og nå er det livet over og hun har allerede glemt hvem vi var. Hun er utenfor rekkevidde av det som skjedde, jeg også. Ingen kan lenger vite hvordan hun og jeg pleide å snakke til hverandre.»

.. Jeg kunne ha valgt masse, men skal la dere få nyte boken å finne deres egne!

“«Overalt finnes mennesker som kunne funnet hverandre, og som ikke gjør det"”
Geirgulliksen foto tale hendnes 2020 14

Om Geir Gulliksen

Geir Gulliksen (f. 1963) er forfatter og forlagsredaktør. Han debuterte i 1986 og har skrevet dikt, essays, skuespill, romaner og barnebøker. I 2014 mottok Geir Gulliksen Aschehougprisen for sitt samlede forfatterskap, og i juryens begrunnelse heter det: «Mange av hans verk kunne fremheves, men de tre seneste romanene stiller i en særklasse: "Tjuendedagen" (2009), "Forenkling" (2010) og "Bøyde knær" (2012) er ambisiøse og kraftfulle kjærlighetshistorier som med frekk eleganse skaper en ny standard for relevant samtidslitteratur.» Høsten 2015 kom romanen "Historie om et ekteskap", og for den ble Gulliksen nominert til Kritikerprisen, Nordisk Råds Litteraturpris og IMPAC Dublin Literary Award. Romanen "Se på oss nå" utkom høsten 2018 til strålende mottakelse. Sammen med kronprinsesse Mette-Marit redigerte han antologien "Hjemlandet" i 2019. I 2014 mottok Gulliksen Aschehoug-prisen. Hans seneste roman, "Bli snill igjen", kom høsten 2020.

Populære bøker
  • Iben og forvandlingen
  • Kan vi gjøre det igjen
  • Joel og lo
  • Tjuendedagen
  • Forenkling
  • Bøyde knær
  • Se på oss nå
  • Bli snill igjen

Tidligere bøker i bokklubben

september
Litt Sophie Mikrovaner 2021

Mikrovaner

av James Clear
Lær hvordan du med små avgjørelser faktisk kan skape store endringer i livet og i hverdagen!
august
Litt Sophie 01 2021

Rettsstridig forføyning

av Lena Andersson
En sylskarp roman om forelskelse og kjærlighet.
juli
Litt Sophie ALT JEG IKKE LÆRTE PÅ SKOLEN 2021

Alt jeg ikke lærte på skolen

av Erling Kagge
En bok jeg kan anbefale på det varmeste for deg som liker å leke med tanken på å leve ut små og store drømmer i livet.
Vil du også ha denne boken?
Bli medlem