🚧 Litt Sophie | Hvor lenge varer vi

Månedens bok

Litt Sophie bokomslag september 2020
Hvor lenge varer vi
av Mari Andreassen
Det er umulig å ikke kjenne seg igjen i denne boken, for den beskriver det å være menneske på en så treffende måte.
Sek person scid 44786

Hvor lenge varer vi

Uansett hvem du er, eller hvor du befinner deg akkurat nå, har du kjent på følelsen: frykten for at noen skal bli borte brått eller at de gradvis forsvinner for deg uten at du kan gjøre noe med det. Og det er nettopp dette Mari Andreassen klarer å skildre så perfekt og poetisk i Hvor lenge varer vi.

En sjanger jeg virkelig elsker, er novellesamlinger. Jeg har lest MASSE (!!) novellesamlinger fordi jeg liker konseptet av korte historier med sterke budskap, men likevel skal det mye til for at en novellesamling havner i favorittbunken min. Enhver liten fortelling må være god, den må vekke en følelse i meg. Månedens bok, Hvor lenge varer vi er en av mine store favoritter - ikke bare når det kommer til novellesamlinger, men når det kommer til bøker generelt.

I boken er det syv ulike noveller, som alle handler om mennesker har mistet noen, eller står i fare for å gjøre det. Det kan være en kjæreste, barnet sitt eller alt man kjenner til. Jeg vil ikke røpe for mye, men kan si såpass at jeg elsker novellen om frisøren ekstra godt. Og den om mannen som sørger over sin tapte kjærlighet. Språket er enkelt, muntlig, og jeg kan love deg at du vil kjenne boken i magen. Det er umulig å ikke kjenne seg igjen i denne boken, for den beskriver det å være menneske, det å engste seg, det å være redd, på en så treffende måte. Det er noe vi alle kjenner oss igjen i.

Da boken kom fikk den strålende anmeldelser over alt, og jeg kjøpte den med en gang - og at forfatteren takket ja til å være med i Litt Sophie ble jeg nesten sjokkert over, for den har vært øverst i favoritt-lista mi så lenge.

Denne boken har jeg gledet meg så mye til dere skal få lese, og ikke minst til å få høre hvilken novelle du liker best, hvilken som treffer deg mest, og hvem du kan relatere mest til. Etterhvert skal jeg sende ut nyhetsbrev hvor jeg går dypere inn i hver enkelt novelle, og hva jeg liker ved den. Det ser jeg frem til! Nå venter jeg spent på å lese boken sammen <3

“Månedens bok, Hvor lenge varer vi er en av mine store favoritter - ikke bare når det kommer til novellesamlinger, men når det kommer til bøker generelt. ”
Signatur

Om Mari Andreassen

Mari Andreassen (f. 1983) er fra Tromsø, der hun også har gått på Forfatterstudiet. Hun jobber med dramatikk og scenekunst. Hvor lenge varer vi er hennes skjønnlitterære debut som nominerte hun til Brageprisen 2019, Ungdommens kritikerpris og Subjekt-prisen!

Populære bøker
  • Hvor lenge varer vi

Tidligere bøker

september
Litt Sophie Mikrovaner 2021

Mikrovaner

av James Clear
Lær hvordan du med små avgjørelser faktisk kan skape store endringer i livet og i hverdagen!
august
Litt Sophie 01 2021

Rettsstridig forføyning

av Lena Andersson
En sylskarp roman om forelskelse og kjærlighet.
juli
Litt Sophie ALT JEG IKKE LÆRTE PÅ SKOLEN 2021

Alt jeg ikke lærte på skolen

av Erling Kagge
En bok jeg kan anbefale på det varmeste for deg som liker å leke med tanken på å leve ut små og store drømmer i livet.