🚧 Litt Sophie | NORA ELLER BRENN OSLO BRENN

Månedens bok

Litt Sophie bokomslag02
NORA ELLER BRENN OSLO BRENN
av Johanna Frid
Hvem elsket kjæresten min før han elsket meg? Var hun bedre? Hvorfor har han alltid likt jenter som er alt jeg ikke er?
Frid johanna 1

NORA ELLER BRENN OSLO BRENN

Det er sjeldent jeg har lest en bok og nesten blitt skremt av hvor mye jeg kjenner meg igjen i følelser som jeg aldri hadde turt å fortelle til noen.

Denne romanen fanget meg fra aller første side, og jeg klarte faktisk ikke å legge boken fra meg. Det var som å lese mine egne ord, og boken gjorde også at jeg klarte å innse mine egne mønster - hvordan jeg har blitt hjemsøkt av spøkelser fra fortiden. Hvem elsket kjæresten min før han elsket meg? Var hun bedre? Hvorfor har han alltid likt jenter før som er alt jeg ikke er? Hva er det egentlig som skjer, og hvorfor straffer jeg han for å ha levd et liv før meg?

Nora eller Brenn Oslo brenn handler om følelsen av sjalusi på den som kom før deg. Hvem elsket han før han elsket deg? Hvorfor funket det ikke? Og savner han henne egentlig? Boken handler om hvordan man gjør seg selv gal ved å stalke på Instagram, se for seg scenarioer, overtenke små signaler og ikke minst, hvordan grensen mellom sjalu og forelsket egentlig er ganske svak. For den jenta du er aller mest sjalu på - er ikke det nesten litt som forelskelse? Boken er lettlest, og selv om den er intens, har den masse mørk humor. Da jeg skrev min bok nummer to ble jeg veldig inspirert av denne, for jeg kunne kjenne meg igjen i så mange av følelsene. Dette er den perfekte boken for absolutt ALLE, vil jeg tørre å påstå - enten du har lest masse, eller dette blir din aller første bok.

Gleder meg til å dele notatene mine fra denne boken med dere, for det var flere ganger jeg leste boken og tenkte "shit, dette har jeg opplevd, og dette har jeg følt på, jeg ante ikke at noen andre hadde det sånn". Enten du er av den sjalu typen eller ei; vi har alle hatt noen vi er ekstra besatt av, som fort kan grense over til betatt.

Om Johanna Frid

Johanna Frid (1988) er født i Stockholm og bor i København. Hun debuterte i 2017, sammen med Gordana Spasic, med diktsamlingen Familieepos. Nora eller Brenn Oslo brenn er Frids romandebut.

Johanna Frid fikk Dagens Nyheters Kulturpris 2019 for romandebuten Nora eller Brinn Oslo brinn.

Populære bøker
  • Familieepos
  • Nora eller Brenn Oslo brenn
Vil du også lese denne boken?
Bli medlem