ūüöß Litt Sophie | Personvernerkl√¶ring

Personvernerklæring

F√łr du blir medlem i bokklubben eller melder deg p√• nyhetsbrevet avgir du samtykke til at vi kan behandle personopplysninger om deg, og bekrefter √• ha lest, forst√•tt og samtykker til innholdet i denne erkl√¶ringen. Denne personvernerkl√¶ringen forteller ogs√• hvordan Litt Sophie gjennom Strawberry Publishing Norge AS samler inn og bruker personopplysninger vi samler inn ved bes√łk p√• nettsidene v√•re, bruk eller kj√łp av v√•re produkter og tjenester, og hvordan vi behandler disse.

F√łr du kj√łper, og bruker, Strawberry Publishing Norge AS sine produkter og tjenester, avgir du samtykke til at vi kan behandle personopplysninger om deg, og bekrefter √• ha lest, forst√•tt, og samtykker til innholdet i denne erkl√¶ringen.

Personvernerkl√¶ringen beskriver hvilke personopplysninger vi samler inn ved bes√łk p√• v√•re nettsider, og bruk av v√•re produkter og tjenester, og hvordan vi behandler disse.

N√•r du bes√łker v√•re nettsider lagrer vi dessuten automatisk informasjon om nettlesertype, Internett-tjenesteleverand√łr (ISP), henvisnings-/utgangssider, operativsystem, dato/klokkeslett, klikkstr√łm-data og andre brukeropplysninger som en del av tjenesteanalysen v√•r. Disse dataene blir ikke koblet til andre opplysninger vi samler inn om deg, og er anonyme.

Vi bruker ogs√• cookies p√• v√•re nettsider i markedsf√łrings√łyemed, for at bes√łksstatistikken skal v√¶re p√•litelig, og for √• √łke funksjonaliteten p√• v√•re sider. For informasjon om cookies, og hvordan disse brukes, vennligst se v√•r Cookie Policy (link til Cookie p√• nettsiden).

Denne erkl√¶ringen inneholder detaljert informasjon om v√•re underleverand√łrer. Dette har vi gjort for √• v√¶re transparente.

PERSONOPPLYSNINGER OG ANSVAR

Behandlingsansvarlig:

Firma: Strawberry Publishing Norge AS
Adresse: PB 7133 Sentrum
Postnummer og poststed: 0130 Oslo

E-post: ole@strawberrypublishing.no

Personvernombud:

Navn: Ole Bj√łrn Ven√•s
Rolle: Daglig leder
E-post: ole@strawberrypublishing.no

Dersom du har innsigelser med hensyn til personvern eller bruk av data som ikke har blitt behandlet på en tilfredsstillende måte kan du dessuten klage til Datatilsynet.

Strawberry Publishing Norge AS er ansvarlig for behandling av personopplysninger som gj√łres i forbindelse med bes√łk p√• v√•re nettsider eller bestilling, administrasjon av v√•re produkter og tjenester, og kontakt med Kundeservice.

Strawberry Publishing AS innhenter f√łlgende personopplysninger for √• identifisere og registrere (1) kundeforholdet, (2) kontaktpersoner p√• kundeforholdet, (3) brukerkontoer i v√•re systemer:

  1. Fornavn, etternavn, postadresse, telefonnummer og epostadresse.
  2. Fornavn, etternavn, telefonnummer og epostadresse.
  3. Fornavn, etternavn, telefonnummer og epostadresse.

Samt for √• levere tjenesten i henhold til avtale, og utf√łre kundeservice p√• foresp√łrsel. Av sikkerhetsmessige √•rsaker blir IP-adressen som benyttes ved bestilling, administrasjon, og bruk av v√•re tjenester ogs√• lagret. Det er ikke frivillig √• gi fra seg personopplysningene med mindre noe annet fremg√•r av denne erkl√¶ringen, eller av brukergrensesnittet til tjenestene.

Personopplysninger lagres på servere som eies og driftes av Strawberry Publishing Norge AS, og er lokalisert til Norge og/eller EU, med mindre annet er oppgitt.

Strawberry Publishing Norge AS plikter √• slette eller rette personopplysninger som er uriktige. Personopplysninger som er feil eller mangelfulle vil bli oppdatert med opplysninger fra 3. parts registre, inkludert, men ikke begrenset til 1881.no, Posten, Bring, Kredittopplysningsbyr√• (Experian), Br√łnn√łysundregistrene og andre offentlig tilgjengelige kilder.

Underleverand√łrer:

Stripe, Google Analytics, Facebook Ireland og Facebook Inc, GlobalSign, Mailchimp, Helthjem/Posten/Postnord

Stripe

N√•r du betaler med kort p√• Littsophie.no vil betalingsopplysninger og kortopplysninger bli delt med v√•r betalingsleverand√łr og kortinnl√łser, Stripe. Disse opplysningene blir kun brukt til √• utf√łre betaling.Se mer informasjon p√• Stripe sin nettside:

https://stripe.com/docs/securi...

Google Analytics

Strawberry Publishing Norge AS samler inn nettstedsdata med bruk av Google analytics.
Google Analytics bruker informasjonskapsler og mottar generell webstatistikk, som f. eks. nettlesertype, tidspunkt, språk og hvilken nettside brukeren kom fra.
Mottatte opplysninger er underlagt Google sine retningslinjer for personvern.

https://www.google.com/policies/privacy/

Facebook Ireland og Facebook Inc.

Facebook måler rekkevidden og resultatene til våre annonsekampanjer på Facebook.

GlobalSign

GlobalSign leverer SSL-sertifikater som vi benytter til kryptering av kommunikasjon i våre systemer. Informasjonen som innhentes i forbindelse med registrering av et SSL-sertifikat lagres på servere som er eiet og driftet av GlobalSign.

Mailchimp

N√•r du melder deg inn i bokklubben eller melder deg p√• nyhetsbrevet, vil du f√• mailer fra oss via tjenesten Mailchimp. Din epostadresse blir ikke benyttet til andre form√•l enn utsending av nyhetsbrev. Vi deler ikke adressen med andre akt√łrer. Littsophie.no og Strawberry Publishing Norge AS har inng√•tt en databehandleravtale med Mailchimp. Les mer her: https://mailchimp.com/legal/privacy/

Registrartjenester (Internasjonale)

Personopplysninger som hentes inn i forbindelse med registrering av domenenavn vil bli lagret hos registrar for det aktuelle toppnivået, og publisert i WHOIS i tråd med vår Tjenesteavtale, og gjeldende regelverk for det aktuelle toppnivået, som du godtar ved registrering.

UNDERLEVERAND√ėRER UTENFOR EU

Underleverand√łrer utenfor EU, og som ikke tilbyr lagring av data innenfor EU, har erkl√¶rt overholdelse av, EU-U.S. Privacy Shield-rammeavtalen og U.S.-Swiss Safe Harbor-rammeavtalen som er fastsatt av det amerikanske handelsdepartementet, og forplikter seg til √• underlegge alle personopplysninger fra EU-medlemsland den tilliten rammeavtalene gir, if√łlge rammeavtalens gjeldende prinsipper.

Ingen personopplysninger overleveres tredjeparter uten eksplisitt samtykke fra deg, men en underleverand√łr kan overf√łre data til en tredjepart som fungerer som en agent p√• deres vegne. En slik overf√łring kan allikevel ikke skje uten √• overholde prinsippene til Privacy Shield for alle etterf√łlgende overf√łringer av personopplysninger fra EU, inkludert bestemmelsene om ansvar for videre overf√łring.

Alternativt kan du kontakte Kundeservice og la oss f√łre saken for deg.

Du kan ogs√•, p√• bestemte betingelser, som n√¶rmere beskrevet p√• nettstedet til Privacy Shield, fremsette bindende megling n√•r andre prosedyrer for tvistel√łsninger er utt√łmt.

BEHANDLING AV PERSONOPPLYSNINGER

Personopplysninger hentes inn for at Strawberry Publishing Norge AS skal kunne utf√łre de oppgaver og tjenester vi er p√•lagt √• utf√łre i henhold til lov, forskrift og/eller avtale. Behandling av personopplysningene skjer innenfor rammen av til enhver tid gjeldende lov og forskrift.

Personopplysningene kan utleveres til tredjepart som Strawberry Publishing Norge AS samarbeider med, s√• vel innenfor som utenfor E√ėS- og EU-omr√•det for at vi skal kunne utf√łre de oppgaver og tjenester vi er p√•lagt √• utf√łre i henhold til lov, forskrift og/eller avtale, og i tr√•d med denne personvenrserkl√¶ringen.

Dersom det foreligger lovbestemt opplysningsplikt overfor offentlig myndighet vil registrerte personopplysninger bli overlevert i henhold til myndighetenes krav.

Merk at behandling av personopplysninger i relasjon til spesifikke tjenester og produkter kan være regulert i egne avtaler som er tilgjengeliggjort i vår Tjenesteavtale. Dette inkluderer, men er ikke begrenset til, domenenavn og informasjonen som er registrert i WHOIS.

Innsyn og retting

Du har til enhver tid krav på innsyn i de opplysninger som er registrert. Du kan til enhver tid se, og redigere, dine personopplysninger i vårt Kontrollpanel. Informasjon som er lagret i forbindelse med e-postkorrespondanse er tilgjengelig ved login i vårt Hjelpesenter.

Du kan ogs√• ta kontakte Kundeservice som besvarer henvendelsen din i l√łpet av 1 time innenfor ordin√¶r kontortid.

Oppbevaring og sletting

Opplysninger som ikke lenger er n√łdvendige ut fra det form√•l de er lagret for vil bli slettet fortl√łpende.

Strawberry Publishing Norge AS lagrer personopplysninger om kunder i henhold til den enhver tid gjeldende lovgivning. N√•r du sletter, eller sier opp, tjenester vil noen personopplysninger, f√łrst og fremst kontaktopplysningene dine, bestillings- og fakturahistorikk, og kopi av korrespondanse, forbli i v√•rt register i den utstrekning det er n√łdvendig for √• beskytte juridiske rettigheter eller lovgivningsmessige krav til dokumentasjon.

Dataportabilitet

Du har rett til dataportabilitet. Dette innebærer at du kan ta med deg dine personopplysninger i et maskinlesbart format.

KONFIDENSIALITET OG SIKKERHET

Vi benytter en kombinasjon av fysisk, elektronisk og prosedyremessig sikring for å beskytte personopplysninger.

Opplysninger på kontoen din er passordbeskyttet. Videre blir kontoens passord lagret med en saltet énveis hash-algoritme med variabel arbeidsfaktor.

All dataoverf√łring som skjer over Internett er kryptert. Alle transaksjoner blir behandlet over en SSL/TLS-tilkobling av bransjestandard, med minimum 256-biters kryptering. Det foreligger imidlertid ingen garanti for at noen ikke kan f√• tilgang til slike opplysninger, eller at de ikke blir avsl√łrt, endret eller √łdelagt ved brudd p√• en brannmur eller sikker serverprogramvare.

Siden ingen dataoverf√łringer over Internett er 100 % sikre, kan vi ikke garantere eller innest√• for sikkerheten til noen form for opplysninger du sender til oss.

Dersom Strawberry Publishing Norge AS blir oppmerksom p√• et brudd i ett av sikkerhetssystemene, vil vi underrette deg skriftlig per epost eller SMS, slik at du kan foreta n√łdvendige beskyttende tiltak. Ved √• bruke v√•re tjenester eller gi oss personopplysninger, samtykker du til at Strawberry Publishing Norge AS tar kontakt med deg elektronisk vedr√łrende sikkerhets- og personvernsproblemer og administrative problemer knyttet til din bruk av tjenesten.

Strawberry Publishing Norge AS plikter dessuten √• varsle sikkerhetsbrudd til datatilsynet senest i l√łpet av 72 timer etter at vi har f√•tt kjennskap til bruddet.

Du st√•r selv ansvarlig for √• implementere hensiktsmessige sikkerhetstiltak ved bruk av v√•re tjenester. Det inkluderer, men er ikke begrenset til bruk av sikre passord, kryptering av passord, sikker oppbevaring av krypteringsn√łkler, installasjon av sikkerhetsoppdateringer til 3. parts programvare og -komponenter m.v.

Strawberry Publishing Norge AS er ikke ansvarlig for opplysninger du velger √• lagre ved hjelp av v√•re tjenester, og vi kan ikke garantere for konsekvenser som f√łlge av sikkerhetsbrudd.

SENSITIVE OG KONFIDENSIELLE PERSONOPPLYSNINGER

Ingen av Strawberry Publishing Norge AS sine tjenester krever at det oppgis sensitive og konfidensielle personopplysninger. Registrering av slike personopplysninger i Strawberry Publishing AS sine grensesnitt er ikke tillatt, og skal ikke oppgis til Strawberry Publishing AS under noen omstendigheter.

I de tilfeller du blir bedt om å sende inn kopi av legitimasjon skal personnummeret sladdes.

TREDJEPARTS FUNKSJONALITET OG NETTSIDER

Tjenestene v√•re inkluderer i noen tilfeller tredjeparts funksjoner, tjenester, apper og linker, fra andre leverand√łrer og nettsteder der personvernpraksisen kan avvike fra v√•r. Disse tredjepartsfunksjonene kan samle inn IP-adressen din, hvilken side du bes√łker p√• nettstedet, og de kan lagre en informasjonskapsel slik at tredjepartsfunksjoner fungerer som de skal.

Tredjepartsfunksjoner kan ogs√• samle inn sensitive opplysninger, for eksempel finansielle opplysninger (kredittkort) for √• ekspedere kj√łp av produkter eller tjenester.

Hvis du sender personopplysninger til noen av disse nettstedene, er disse opplysningene underlagt deres retningslinjer for personvern. Vi oppfordrer deg til √• lese n√łye gjennom retningslinjene for personvern for alle nettsider du bes√łker f√łr du avgir personopplysninger.

ENDRINGER I PERSONVERNERKLÆRINGEN

Kunden aksepterer at Strawberry Publishing Norge AS forbeholder seg retten til √• gj√łre endringer i Personvernerkl√¶ringen fortl√łpende. Vesentlige endringer i Personvernerkl√¶ringen varsles p√• lik linje med vesentlige endringer i Tjenesteavtalen:

Strawberry Publishing Norge AS plikter √• varsle Kunden om vesentlige endringer. Vesentlige endringer inkluderer ethvert forhold som innskrenker Kundens rettigheter, eller som endrer partenes forpliktelser eller rettigheter for √łvrig. Melding om vesentlige endringer skal sendes per epost til den epostadressen som er angitt som kontaktadresse for kundeforholdet.